Firedetec rendszer – termékinformáció

TERMÉKINFORMÁCIÓ

DIREKT (KÖZVETLEN) OLTÁS ALACSONY NYOMÁSON (DLP)

A FireDeTec direkt oltórendszer esetében a FireDeTec csővezeték egyben érzékelőként és oltóanyag továbbító rendszerként is szolgál.

direkt_01A tűz keletkezésekor az érzékelt legforróbb pontnál a cső felhasad, és egy hatékony fúvókát alkot. Több FireDeTec cső is használható, lehetővé téve, hogy a rendszer nagyobb területet legyen képes lefedni.

Computer man

INDIREKT (KÖZVETETT) OLTÁS ALACSONY NYOMÁSON (ILP)

A FireDeTec indirekt oltórendszer esetében a FireDeTec csõvezeték tûzérzékelõ és rendszerindító eszközként szolgál, de nem mûködik, mint oltóanyag továbbító.

indirekt_01Amint a csövezés érzékeli a tüzet, az felhasad, és az ennek eredményeképpen létrejövõ nyomáscsökkenés aktiválja az indirekt (közvetett) szelepet. Ezt követõen az oltóanyag kiáramlik a tartályból a szórófejeken át, elárasztván azzal a területet, gyorsan és tökéletesen eloltva tûzet. Ez a fajta rendszer általában nagy területeken használatos, melyek nagymennyiségû oltóanyagot igényelnek a tûz hatékony eloltásához. A szórófejek megsokszorozása is lehetséges.

INDIREKT (KÖZVETETT) OLTÁS MAGAS NYOMÁSON (IHP)

A FireDeTec indirekt oltórendszer esetében a FireDeTec csõvezeték tûzérzékelõ és rendszerindító eszközként szolgál, de nem mûködik, mint oltóanyag továbbító.Amint a csövezés érzékeli a tüzet, az megreped, és az ennek eredményeképpen létrejövõ nyomáscsökkenés aktiválja az indirekt (közvetett) szelepet. Oltóanyag szabadul ki a tartályból a beépített csõhálózaton keresztül a szórófejeken át, elárasztva azzal a területet, gyorsan és tökéletesen eloltva a tüzet. A szórófejek megsokszorozása is lehetséges, a követelmények kielégítése érdekében.

További rendszerek (hab, por, stb..)

A FireDeTec túzoltó rendszerekben kipróbált és alkalmazott oltóanyagok a következők:
CO2, FS49C2, FM-200, NAFS 125, NAFS 227, Novec, ABC por, hab, víz és egyebek.